Transformable Attributes

  • Hello,

    I want to use a custom NSValueTransformer for a transformable
    attribute. But my own Transformer is never to be used (yes, I type the
    Name in the Value Transfomer Textfield). Instead it uses alwas the
    standard NSKeyedUnarchiveFromDataTransformerName. I'm sure, that my
    ValueTransformer is correct initialized an registered. What can be
    wrong?

    Greetings,
    Peter
  • On Dec 8, 2007, at 11:13 AM, Peter Schmidt wrote:

    > I want to use a custom NSValueTransformer for a transformable
    > attribute. But my own Transformer is never to be used (yes, I type
    > the Name in the Value Transfomer Textfield). Instead it uses alwas
    > the standard NSKeyedUnarchiveFromDataTransformerName. I'm sure, that
    > my ValueTransformer is correct initialized an registered. What can
    > be wrong?
    >
    Are you sure the application is using the correct model?
    Are you sure the value transformer name is spelled correctly?
    Are there any error messages on the console?

    mmalc
  • Am 08.12.2007 um 21:44 schrieb mmalc crawford:

    > Are you sure the application is using the correct model?

    Yes. All the entities and attributes works like a charm.

    > Are you sure the value transformer name is spelled correctly?

    Yes, I've checked this x-times. And I have used copy & paste :-)

    > Are there any error messages on the console?

    No, nothing. In fact, I can write any nonsense in the Value
    Transformer Name Field in the attribute-editor, it never produces an
    error.
  • On Dec 9, 2007, at 12:59 PM, Peter Schmidt wrote:

    >> Are there any error messages on the console?
    > No, nothing. In fact, I can write any nonsense in the Value
    > Transformer Name Field in the attribute-editor, it never produces an
    > error.
    >
    That's suspicious; in that case I'd expect to see an error at some
    stage along the lines of:

    Warning: no NSValueTransformer with class name 'XXMyValueTransformer'
    was found for attribute 'nickname' on entity 'Person'

    What happens if you delete the attribute then add another one with the
    same characteristics?
    (Save a copy of your model file first so you can use it to file a bug
    report if this works.)

    mmalc
previous month december 2007 next month
MTWTFSS
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to today