Screensaver bundle install problems

  • We've been running into a sporadic issue with a screen saver we are
    developing.

    On some machines, mostly G4's so far it seems, the install process
    that System Preferences performs when you double click our bundle
    appears to be failing without an error on a sporadic basis. This
    manifests itself by the screen saver appearing to be installed, but
    when you click on it in the list in System Preferences, it fails to
    load a preview, test or options.

    The only error we see is an entry in the console log:

    2006-10-19 12:02:03.966 System Preferences[358] ScreenSaverModules:
    can't get principalClass for /Library/Screen Savers/My Screensaver.saver

    If we instead manually copy the bundle to the right location,
    replacing the installed version, everything works fine.

    Has anybody else had experience with this problem? We are very close
    to deployment, and this is the only remaining blocker.

    -=- John
    ________________________________________________________________________
    _____
    John Turnipseed        | "The most likely way for the world to be
    destroyed,
    Mac Driver/Programmer  |  most experts agree, is by accident. That's
    where
    <john...>    |  we come in; we're computer professionals.
    <johnt...>          |  We cause accidents." -- Nathaniel Borenstein
  • On Oct 19, 2006, at 8:33 PM, John Turnipseed wrote:

    > Has anybody else had experience with this problem?

    It happens to me all the time. I know of no workarounds, so you'll
    have to include instructions on how to manually install the screen
    saver if this situation occurs.

    Nick Zitzmann
    <http://www.chronosnet.com/>
previous month october 2006 next month
MTWTFSS
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Go to today